Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

FRAMTIDEN INOM URMAKARYRKET

Urmakeri är ett levande hantverk och en branch som expanderar kraftigt!

Bilden av urmakare är oftast förknippad med butik, dvs. försäljning av klockor och klocktillbehör och enklare service. Den bilden är bara en del av verkligheten idag och även den delen kommer med största sannolikhet att inom en tioårsperiod vara förändrad, framförallt i storstäderna.

Framtidens klockbutik, främst i storstäderna, kanske kommer att vara något annat än vad vi vanligtvis ser idag. Sortimentet kommer att bestå även av accessoarer, företrädesvis armbandsur men även smycken och andra personliga accessoarer som slipsnålar, manschettknappar, sedelklämmor, mobilsmycken etc.


Att vara urmakare för att äga och driva en urbutik kommer inte att vara lika viktigt, ofta tvärtom faktiskt, men fortfarande måste butiken givetvis ha tillgång till urmakare  -  så behovet av urmakare kvarstår oavsett.
För att vara trovärdig i uttrycket mot konsumenten måste man kunna erbjuda service, reparationer och renoveringar.

Urmakarna kommer sannolikt att organiseras i centrala verkstäder med hög generell kompetens och olika specialistkompetenser.

Trenden går mot mera renodlade urmakarverkstäder. Men det finns undantag, nämligen hos prestigebutikerna, de butiker som säljer Rolex, Patek Phillipe, Breitling, Omega, Tag Heuer, Rado osv. För att få tillstånd att sälja något av dessa märken kräver tillverkaren att det också finns en egen verkstad med välutbildade urmakare vilka man sedan själva vidareutbildar på det egna märket.

BreitlingSeiko
 
Senast publicerad: 190211 | Powered by SiteSmart